Ekim 12, 2008, 14:39:23 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
5 Gb Mail + Msn + @shezofren.com
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Forum Yoneticileri DOST SITELER Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: İmam: 'Günah, Atatürk rozeti ile camiye gelmeyin'  (Okunma Sayısı 91 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
idiotunique
Administrator
*******
Karma: 1007
Offline Offline
Takimim:
Üye ID: 5
Kayit tarihi Şubat 09, 2008, 15:40:43
Nerden: ankyra
Tesekkür
Verilmis: 396
Alinmis: 496
Çek Şarabı Sev Güzelii



100% Tamamlandi
« : Mayıs 07, 2008, 10:10:50 »

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozetiyle gelen 80 yaşındaki Ömer Atalar’a, "Bunu takıp camiye gelmeyin, günah işliyorsunuz" dedi.

İmam Yaşar, Atalar’a, yakada rozetle namaz kılmanın dini yönden sakıncası olduğunu söyledi. Tüm vakit namazlarını camide kıldığını ve bugüne kadar böyle bir uyarıyla karşılaşmadığını belirten Atalar, "Yakamda Atatürk’ün rozetini gören imam, ’Bunu takıp da camiye gelmeyin. Resimle camiye gelinmez’ dedi. Bu söz karşısında çok üzüldüm. ’Rozetin kime ne zararı var?’ dedim. İmam da, ’Burası Allah’ın evidir. Resimle buraya girmek mahsurludur’ yanıtını verdi. Ama ben yine de rozetle camiye giriyorum ve namazımı kılıyorum" dedi. Rozetle namaz kılmanın uygun olmadığını ileri süren Yaşar, "Ben sadece namaz kılarken rozeti çıkarmalarını, kıldıktan sonra takmalarının daha uygun olduğunu belirttim. Masumane bir uyarıydı, tavsiyede bulundum. Dinimiz gereği rozetle namaz kılınmaması gerektiği belirttim" dedi.

Müftü: Sakıncası yok

Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut ise Atatürk rozeti veya herhangi bir rozetle namaz kılmanın dini açıdan sakıncası olmadığını söyledi. Bulut, bu konuda kendilerine bir şikayet ulaşmadığını, bu nedenle şu anda herhangi bir soruşturmanın söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.




Logged


Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

İzinler
Yeni konu açamazsınız.
Cevap yazamazsınız.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajınızı düzenleyemezsiniz.

BBCode Açık
Gülücükler Açık
[img] Açık
HTML Kapalı


SHeZoFReN! Farkını Fark Et!!

 

T e T i K
|Site Map|Sitemap | Arsiv | Seo Arsiv| Wap | Wap2 | Wap Forum |Seo URL| XML |Rss |

MevzuForum - MevzuAlemi

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
site ekle


Bugün 10:06:54